video

Mramorovaný bramborový knedlík07 / 11 / 2017

Ingredience na 6 porcí

  • 500 g uvařených brambor (oloupaných vychladlých)
  • 70 g rustikální bagety (včerejší)
  • 20 g sádla na její opečení (nebo másla)
  • 2 malá vejce
  • vrchovatá lžička soli
  • 15 g solamylu
  • 50 g dětské krupičky
  • 130 – 150 g hrubé mouky
  • + další hrubá mouka na podsypávání

Domácí bramborový knedlík není zrovna disciplína, do které by se člověk vyloženě hrnul, ale pokud jej budete vařit v páře (v parním hrnci, v multicookeru na nastavení „pára“, v bambusových pařáčcích, kde knedle podložíte pečícím papírem nebo v parní troubě), není se čeho obávat. Knédl klasického průměru ponechte v páře tak 18 minut. Zmenšenou verzi o průměru 4 – 5 cm jen 13 minut. Co nespotřebujete, nechte v jednom kuse. Krájejte na plátky až studený knedlík těsně před tím, než ho budete chtít podávat a opět ho na kolečka napařte. Tentokrát postačí v páře pár minut a je zcela reinkarnován :) Díky tomu si ho můžete připravit i předem a být v zásadních momentech už bez starostí.