Pečené kuře a chřest v páře20 / 11 / 2011

Ingredience na 2 porce:

  • 2 kuřecí stehna
  • 1 menší cibule
  • 2,5 dcl kuřecího vývaru
  • rozmarýn, tymián, saturejka
  • sůl, pepř, kmín
  • máslo
  • 400 g malých brambor
  • 500 g zeleného chřestu
  • pažitka

Postup přípravy receptu:

Nakrájejte cibulku nadrobno, na másle dozlatova orestujte a přendejte do menšího pekáčku. Tam vložte i orestovaná kuřecí stehna ze stejné pánve, kde jste restovali cibulku. Osolte, opepřete, přidejte kmín. K tomu přilijte vývar. Dejte péct do trouby na 60 minut na 160 stupňů. Budou tak odpadat od kosti, ale neztratí šťavnatost. Na posledních pár minut je pak můžete dát na gril. Oloupejte malé brambůrky a na pánvi ještě po kuřeti syrové asi 5 minut restujte. Přemístěte je 40 minut před podáváním do nejnižšího patra parního hrnce. Osolte, opepřete. Chřestu odlámejte poslední třetinu délky. Zdřevnatělé konce můžete vyuřít např. na polévku a nebo vyhoďte. Slupku z konců můžete ještě oloupat škrabkou na brambory. Vložte do vyššího patra parního hrnce 8 minut před koncem vypršení doby pro brambory.
Podávejte s pažitkou a sosem z masa.