video
Sezona bobulí31 / 07 / 2015
V posledních dvou týdnech jsem tak usilovně makala na novém pořadu, o kterém je tady na blogu také řeč, že jsem ani nestihla poskytnout základní info! Přináším tedy videa plus výměr recepisů a až si situace do pár dní sedne a všechno to bude venku (myslím nové video toho pořadu), přibyde i popis, nicméně snad jsem při natáčení byla dostatečně popisná.
Kynuté knedlíky
plněné créme fraiche s rozvařenou bobulatinou
Na osm knedlů:
kvásek
- 10 g droždí
- 2 lžičky hrubé mouky
- 1 lžíce podmáslí
- 1 vrchovatá lžička moučkového cukru
na těsto
- vykynutý kvásek
- 100 g podmáslí
- 200 g hrubé mouky
- 20 g moučkového cukru
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- 1 velký žloutek (budeme doufat, že ho obsahuje velké vejce :)
Obrácený borůvkový koláč
na základní těsto na formu cca 15 x 25 cm:
- sníh ze 3 bílků
- 50 g změklého másla
- 60 g krupicového cukru
- 2 žloutky
- špetka soli
- sníh ze 3 bílků
- 2 plné lžíce 20% kysané smetany
- 50 – 60 g polohrubé mouky
- 1/4 kypřícího prášku do pečiva
Do zbylé poloviny základního těsta ještě přidat:
- 1 žloutek
- cca 80 g tučného měkkého tvarohu
- 2 lžíce tučné kysané smetany 20% tuku
- vrchovatá lžíce vanilkové pudinku
- 1 vanilkový cukr
- 200 g borůvek