Teplý dýňový koktejl „Auberge de Provence“ s bílou čokoládou20 / 11 / 2011

Ingredience na 4 porce:

  • 150 ml čerstvého dýňového pyré
  • 450 ml mléka
  • 130 g bílé čokolády nakrájené na kousky
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 lžička vanilkového prášku
  • 1/8 lžičky hřebíčku
  • špetka soli

Postup přípravy receptu:

V misce smícháme zázvor, muškátový oříšek, vanilku a hřebíček (skořici nepřidáváme, tu použijeme na posypání hotového dezertu). Do pánve nalijeme mléko, přidáme dýňové pyré, koření a ohříváme, dokud nám směs nezačne slabě vřít. Poté odstavíme z plotny. Přidáme bílou čokoládu a mícháme dokud se čokoláda nerozpustí. Nalijeme do hezké skleničky
na whisky a ozdobíme šlehačkou a skořicí.

Tip šéfkuchaře: Šlehačku přidávejte až ve chvíli, kdy se dezert servíruje na stůl, jinak se kvůli teplotě čokolády začne roztékat.
Pro dekoraci můžeme přidat oplatku a čerstvou mátu.

Recept takto poskytl restaurant Auberge de Provence pro Festival chutí – vůně podzimu
2012 pro ALAKARTE.CZ