Chřest na tisíc a jeden způsob20 / 11 / 2011

Chřest na tisíc a jeden způsob

Chřestová zmrzlina, krémové chřestové kapučíno, chřestový mousse, chřest blanšírovaný, vařený, grilovaný, leštěný,
ragú z chřestu, terinka z chřestu, chřestový krém, chřestový sorbet, chřestové risotto, chřestový bavarois,
chřestové coulis, salát z chřestu,pěna z chřestu…uf. Prostě chřest, kam se podíváš a jakkoli tě napadne.
Jedním slovem Chřestfest se koná až do 20. května v osmi pražských a dvou brněnských restauracích.
Pořádá ALAKARTE.CZ, takže tříchodová festivalová
meníčka stojí už tradičně 290,- Kč. Velmi solidních 290,- Kč.
Jejich podrobná složení a většinou i fotky všech tří chodů najdete na webu Chřestfestu,
skrze který si taky musíte rezervovat svůj stůl předem.I kdyby jen hodinu.



Zůčastní se následující restaurace:

  • Amade Restaurant, Praha 1
  • Ambroisie Caffé Restaurant, Praha 1
  • Boulevard restaurant, Brno
  • Fluidum Restaurant, Praha 3
  • Green House Restaurant, Praha 10
  • Chateau St. Havel, Praha 4
  • Mlsná kavka, Praha 8
  • Noem Arch restaurant, Brno
  • Renommé Restaurant, Praha 1
  • Restaurant Il Convento, Praha 1

Některé nabízené recepty poskytly restaurace také na tiskové konferenci.
Jsou to ty na následujících fotkách. Když kliknete na jejich název, recept se Vám otevře.

                   
                
Chřestové coulis
                    
                    
                    
          Rizoto z bílého chřestu


                   
   Chřestovo-rebarborový koláč
                  
                    
                    
Vařený mělnický chřest


1.5.2012