Odlehčené tiramisú05 / 05 / 2020

Ingredience na 4-6 porcí

  • 500 g ricotty
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 120 g cukrářských piškotů
  • 30 g sladidla xylitol či erythritol
  • 100 ml ředěného espressa vodou
  • malý panák amaretta
  • lžička kakaa
  • balení čerstvých malin

POSTUP PŘÍPRAVY:

Připravte espresso, zřeďte vodou do celkového objemu 100 ml a nalijte ji do misky, aby vychladlo. Přidejte Amaretto.

Ušlehejte šlehačku dotuha.

Prošlehejte důkladně – nejlépe elektrickým šlehačem –  ricottu se sladidlem.

Do ricotty ručně vmíchejte opatrně připravenou šlehačku.

Na dno nádoby naskládejte nastojato po obvodu rozpůlené maliny, vrstvu piškotů, které jste vždy krátce ponořili do kávy a ihned vyndali ven.

Navrstvěte polovinu krému.

Opět zopakujte maliny, vrstvu piškotů a na ní zbylý krém.

Posypejte kakaem a dvložte do lednice minimálně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.