Ovocný crumble21 / 04 / 2020

Ingredience na 4-6 porcí

  • 360 g kyselých jablek
  • 160 g hrušek
  • 40 g másla
  • 50 g hrubé mouky
  • 30 g ovesných vloček
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 4 lžičky třtinového cukru
  • 250 g řeckého jogurtu s 5 % tuku
  • 4 lžičky javorového sirupu

SNADNÝ POSTUP PŘÍPRAVY RECEPTU

Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Jablka a hrušky oloupejte a nakrájejte na kostičky. Pokapejte je citronovou šťávou, posypte 1/4 množství cukru a polovinou skořice. Připravte drobenku z másla, mouky a zbylého cukru. Přidejte zbylou skořici, ovesné vločky a promíchejte. Dejte péci na 40 minut. Nechte vychladnout v pekáčku, krájejte až po úplném vychladnutí. Vyšlehejte jogurt s javorovým sirupem.

Ovoce zajistí vlákninu, zdravější drobenka s další vlákninou, řecký jogurt zas bílkoviny a pro kojící mámy a jejich miminka i velmi důležitá probiotika.