Ovocný crumble21 / 04 / 2020
Ingredience na 4-6 porcí
- 360 g kyselých jablek
- 160 g hrušek
- 40 g másla
- 50 g hrubé mouky
- 30 g ovesných vloček
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1 lžička mleté skořice
- 4 lžičky třtinového cukru
- 250 g řeckého jogurtu s 5 % tuku
- 4 lžičky javorového sirupu
SNADNÝ POSTUP PŘÍPRAVY RECEPTU
Rozehřejte troubu na 180 stupňů. Jablka a hrušky oloupejte a nakrájejte na kostičky. Pokapejte je citronovou šťávou, posypte 1/4 množství cukru a polovinou skořice. Připravte drobenku z másla, mouky a zbylého cukru. Přidejte zbylou skořici, ovesné vločky a promíchejte. Dejte péci na 40 minut. Nechte vychladnout v pekáčku, krájejte až po úplném vychladnutí. Vyšlehejte jogurt s javorovým sirupem.
Ovoce zajistí vlákninu, zdravější drobenka s další vlákninou, řecký jogurt zas bílkoviny a pro kojící mámy a jejich miminka i velmi důležitá probiotika.