video
Hoisin šťáva04 / 11 / 2018
Ingredience na 4 porce
- skelet z kachny či husy vč. křídel (z doma naporcované celé drůbeže) – postup bude součástí videa
- 500 g kuřecí směs na polévku nebo kuřecí krky
- 1 mrkev
- 1 velká cibule
- větvička rozmarýnu nebo petrželky (možno vynechat)
- 1 pyramidka koření na vývar
- 2 – 3 lžíce hoisin omáčky
- sůl
- pepř
- případně vrchovatá lžička kukuřičného škrobu na zahuštění
Šťáva ke kachně nebo huse připravená navíc a pěkně dopředu ušetří člověku spoustu starostí. Navíc nevím jak u vás, ale u nás je omáček k masu vždycky nedostatek. Takže připravit se nadměrným množstvím sosu k servírování se vždycky cení.
Pokud máte v mrazáku trochu kuřecího vývaru, můžete jím samozřejmě nahradit vodu a výsledná chuť bude o to silnější.
Pokud chcete, aby byla omáčka hustější a ne vývarovitá, odeberte na konci přípravy decku šťávy do hrníčku, přidejte vrchovatou lžičku kukuřičného škrobu, pořádně promíchejte, aby v tekutině nebyly hrudky, a znovu vlijte ke zbytku šťávy. Provařte 5 minut a zkontrolujte, jestli je konzistence už podle vašich představ. Pokud ne, postup opakujte.