Restovaný filet ze sivena20 / 11 / 2011

s jemným bramborovým pyré, máslovou zeleninou a pěnou z rukolového pesta

Ingredience na 1 porci:

  • siven porce cca 150gr
  • máslo
  • smetana
  • rukola listy
  • šalotka
  • víno bílé
  • mrkev červená, žlutá
  • řapíkatý celer
  • cukrový hrášek
  • brambory
  • mořská sůl, pepř
  • bylinky
  • olivový olej
  • piniové oříšky

Postup přípravy receptu:

Porce sivena osušíme a zvolna pečeme na oleji, ke konci doplníme bylinkami a máslem.

Maso nesmí být propečené, snažíme se aby uvnitř bylo stále růžové.

Na pěnu z rukolového pesta lehce zpěníme šalotku na másle, zalijeme vínem a zredukujeme. Přidáme smetanu, dochutíme a rozmixujeme. Z rukoly, česneku, piniových oříšků a olivového oleje vymixujeme pesto.
Před podáváním smícháme pesto s máslovou omáčkou a napěníme mixérem.

Zeleninu nakrájíme na stejné kousky,spaříme ve vařící vodě a poté necháme lehce povařit v rozpuštěném másle. Dochutíme.

Brambory uvaříme v osolené vodě a poté vymícháme s máslem a smetanou na jemné pyré.

Recept poskytl restaurant Amade v rámci festivalu Ryba z Čech 2011 od ALAKARTE.CZ