Zvěřinový krém20 / 11 / 2011

Ingredience na 10 porcí:

  • 75 dkg dančí kosti a ořez
  • 40 dkg kořenové zeleniny
  • 30 dkg cibule
  • celerová nať
  • 2 dcl červeného vína
  • divoké koření
  • sůl
  • 10 dkg másla
  • 15 dkg hladké mouky
  • tymián
  • 1,5 dcl smetany

Postup přípravy receptu:

Daňčí kloubové kosti a ořez opereme a zblanšírujeme. Kosti, ořez, zeleninu, koření a sůl vložíme do studené vody a pozvolna vaříme nejméně šest hodin. Ke konci vaření přidáme červené víno a celerovou nať. Vývar scedíme a dalším vařením množství zredukujeme na polovic. Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku. Vývar s jíškou smícháme a důkladně provaříme. Polévku zjemníme smetanou, přidáme lístky tymiánu a podle potřeby osolíme. Těsně před podávání můžeme do polévky vložit orestované kousky daňčího masa
s kapkou portského vína nebo madeiry.

Recept takto poskytl restaurant U Modré kachničky II pro Festival chutí – vůně podzimu
2012 pro ALAKARTE.CZ